Pääsiäisviikko ja arkiruoka

Pääsiäisviikon arkiruoka

Pääsiäisviikon kunniaksi oli vuorossa hieman parempi arkiruoka.

Yksi harrastukseni ja intohimoni on ruuanlaitto. Pyrin tekemään ruokaa joka päivä, joskus onnistun, joskus en. Näytän tässä postauksessa muutaman aterian meidän viime viikolta. En koskaan tee ruokaa resepteistä, määrät ja mausteet ovat aina erilaisia. Jos kiinnostuneita löytyy, voin kyllä alkaa tekemään meidän arkiruuista suuripiirteisiä reseptejä!

Viime viikolla meillä syötiin muunmuassa tortilloja, stroganoffia ja risottoa. Käynnistin myös parsakauden. Minä rakastan parsaa, Christian vihaa. Parsakaudella meillä on usein eri ruuat, minä syön parsaa, parsaa ja parsaa ja Christian syö makkaraa, makkaraa ja makkaraa.

Kanatortillat

Yksi kestosuosikki, jota syödään parin viikon välein on tortillat. Tortillat on ihanan helppo arkiruoka, koska tortillan sisään voi laittaa ihan mitä vaan. Meillä vuorotellaan kanatäytteellä tai jauhelihalla. Nyt vuorossa oli kana. Käytän ruuanlaitossa ainoastaan broilerin maustamattomia rintafileitä, marinoitu liha ei ole mieleen ja lisäksi olen niin nirso, että vain rintafileestä saa tarpeeksi puhtaita paloja.

Käytän myös paljon kasviksia! Tortilloihin valikoituu yleensä perus jääsalaatti, kurkku ja tomaatti. Paprikan kuullotan pannulla oliiviöljyssä, kuullotettu paprika vaan maistuu paljon paremmalta kuin raaka. Sipulia meillä ei nyt toistaiseksi käytetä lainkaan, raskaana ollessa vatsa ei ole kestänyt sipulia missään muodossa.

Salainen paheeni on Rainbown Juustosalsa ja Nachot, ehkä siksi tortilloja syödään meillä niin usein, koska nämähän kuuluvat olennaisena osana TexMex-illalliseen!

Stormland arkiruoka

Fenkolirisotto ja paistettu siika

Risotto on aina ihanaa. Viime viikolla oli pakko saada fenkolia ja risottoa, joten lopputulos oli tadaa, fenkolirisotto! Tämä on ehkä sitä vähän parempaa arkiruokaa, jonka valmistamiseen menee hieman tavanomaista kauemmin.

Risottoon käytin

  • perus Rainbown risottoriisiä
  • halvinta mahdollista parmesania (aina palana, ei koskaan raasteena!)
  • kaapista löytyneen kuivan omenasiiderin valkoviinin sijaan
  • kanaliemikuutiosta valmistettua kanalientä
  • ja paljon sitruunaa
  • päälle paistoin pannulla voissa siikafileen ensin nahkapuoli alaspäin ja sitten vielä kevyesti toiselta puolelta
  • omalle lautaselle eksyi myös muutama kevyesti suolavedessä keitetty parsa.

Stormland arkiruoka

Stroganoff tai ihan vaan lihakastike

Pääsiäislauantaina syötiin Popedan laulun mukaan Lihaa ja Perunaa! Olen aina laittanut pääsiäisenä lammasta, mutta nyt ei vaan lähtenyt. Kastikelihana käytän aina naudan sisäpaistia. Ainut syy tähän on varmaan se, että äitikin tekee niin! Liha puhdistetaan huolella, pilkotaan ja paistetaan kiva pinta pannulla reilussa määrässä voita.

Sitten vaan pataan suolakurkkujen, lihaliemikuutioiden, hillosipuleiden ja laakerinlehtien kanssa. Minä haluan, että liha murenee suuhun, joten haudutusaika on pitkä. Nopean arkiruuan tästä teki vain ja ainoastaan suunnittelu.

Pääsiäisen aikaan kastike hautui jo perjantai-iltana uunissa 5h ja lauantaina tarvitsi vain keittää perunat ja lisätä kastikkeeseen little twist! Twist oli tälläkin kertaa 2 purkkia smetanaa. Smetana on ihanaa.

Stormland arkiruoka

Parsaa kului viikon aikana muutama puntti. Parsan syön yleensä hollandaisen ja pekonin kanssa, joskus myös löysäksi keitetyn kananmunan kanssa. Christian söi Helapäätä. Paljon.

Pääsiäislauantaina luulin jo pääseväni synnyttämään, mutta ei. Pampula vaan pysytteli mahassa. Onhan siellä tietysti mukava viettää aikaa, kun ei tarvitse itse esimerkiksi syödä tai hengittää tai tehdä muutakaan raskasta. Syntyispä jo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *