Lohikeitto

Mun tietokone ei rakasta mua enää. Kirjoitin tämän postauksen jo kerran ja sitten pimeni koko vehje ja kadotti kaiken! No uusi yritys.

Viimeiset viikot ruuanlaitto on ollut vähän niin ja näin. Parhaani olen yrittänyt, mutta aika helpolla ollaan menty. Ja mäkissä ja pizzalla käyty muutaman kerran. (Virallisesti ollaan kummatkin dieetillä, mutta mäkki tai pizza kerran viikossa on ihan jees, eikö?)

Lohikeitto on yksi luottoruuista. Onnistuu aina, on nopea, helppo ja edullinen tehdä. Siltikään sitä ei tule tehtyä kuin muutaman kerran vuodessa. Muutenkin kalaa tulee syötyä ihan liian harvoin. Kuulin eilen, että Seinäjoella on myös Lähiruokarenkas Reko, josta saisi ostettua kalaa, lihaa ja kasviksia suoraan tuottajilta.

Tampereella ja Orivedellä asuessani hyödynsin Rekoa, jotenkin olen pitänyt Seinäjokea niin tuppukylänä, ettei täällä sellaista ole 😀 (Orivesihän tunnetusti on oikein BIG CITY…) Voisin ehkä pikkuhiljaa päivittää mun olettamukset Seinäjoesta tähän päivään, elän edelleen siinä kuvitelmassa, että täällä on samanlaista kuin silloin 14 vuotta sitten, kun olen täältä pois muuttanut.

Oikeastihan kaupunki on kasvanut ja vilkastunut ihan silmissä. Nykyään täällä asuu myös muita kuin syntyperäisiä eteläpohojalaasia. Poikkesin taas asiasta, mutta siis seuraavalla kerralla Rekoon ostamaan kalat ja muut tuoretuotteet! Käytätkö sinä Rekoa? Huomaatko eron laadussa ja hinnassa kauppojen valikoimiin verrattaessa?

Jonkinlainen resepti

Asiaan eli lohikeittoon. Lohen kanssa kattilaan päätyy perunaa, porkkanaa, ruohosipulia, tilliä, sitruunaa ja kuohukermaa ja mausteita. Keitän ensin perunat ja porkkanat lähes kypsiksi pienessä määrässä vettä kalaliemikuutioiden kanssa.

Liemikuutioita laitan 2-4 keiton koosta riippuen. Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä kattilaan lisätään lohi. Paloiteltuna, ei mielellään kokonaisena. Tälläkertaa menin oikein helpolla ja käytin valmiita pakastettuja lohikuutioita.

Lohikeitto Stormland

Valmista soppaa!

Tässä vaiheessa kattilaan laitetaan myös (tuoreena) tilli ja ruohosipuli. Keitellään lohet myös kypsäksi (ehkä 10min?) ja sitten lisätään kuohukermaa, sitruunamehua (mahdollisuuksien mukaan puristetaan tuoreesta sitruunasta, kelpaa myös valmis mehu), suolaa ja valkopippuria. Kiehautetaan ja maistellaan. Lisäillään suolaa, pippuria ja sitruunaa niin, että maku on kohdillaan. Loppusilauksena vielä suhteellisen kivan kokoinen kimpale voita keiton sekaan ja avot, ruoka on valmista!

Lohikeitto Stormland

Ihania tuoreita yrttejä! Oma yrttipenkki on vielä suunnitteluasteella.

Helppoa vai mitä? Mikä on sun lempparikeitto?

Haluatko lukea myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *