Tytti-koira

Meillä asuu maailman paras koira. Tytti. Tytti on 5.5-vuotias tiibetinterrierin ja pulin puhtaasta rakkaudesta syntynyt ovikello. Tytti on narttu ja leikattu heti ensimmäisen juoksun jälkeen. Tytti rakastaa kaikkia ja suurinosa myös rakastaa Tyttiä.

Tytti-koira Stormland

Luonne

Tytti on kulkenut kanssani hoitokodeissa ja kotihoidossa töissä. Tytti on mahtava koira, koska osaa ottaa huomioon niin pienet lapset, kuin apuvälineitä käyttävät vanhukset. Kotihoitolassani Tytti on aina ovella asiakkaita vastassa ja yleensä jalkakylpyveden hakemisen aikana on livahtanut hoitohuoneeseen hakemaan asiakkaalta “ihan nopeen rapsutuksen”.

Tytti ei voi ymmärtää, jos joku ei ota vastaan hänen rakkaudenosoituksiaan. Tytin rakkaus on aivan ylitsevuotavaa ja rajoja tuntematonta. Syliin pitää päästä aina. Saattaa olla, että olen kyllä ihan itse omalla toiminnallani saanut Tytistä tuollaisen sylikoiran.

Tytin mielestä paras vuodenaika on kaikki. Kesällä on kiva lekotella auringossa, talvella on ihanaa möyriä hangessa ja keväällä ja syksyllä on mahtavaa polskia kuraojissa!

Tytti-koira Stormland

Christian oli aluksi hieman epäileväinen, kun sanoin, että minun kanssa pakettiin kuuluu myös koira. Meidän ensimmäisessä yhteisessä asunnossa (jossa asuttiin 2kk), ei lemmikkejä saanut olla, joten Tytti oli tuolloin maalla hoidossa. Heti kun ostettiin rivari, Tytti muutti meidän luoksemme.

Christian on joutunut jälkikäteen myöntämään, että rakastui Tyttiin ensitapaamisella ja on kyllä pitänyt Tyttiä ihan omanaan alusta saakka. Mitä nyt lenkkeilyn määrä on välillä ollut vähän neuvottelun takana.

Lenkkeily

Tytti kulkee lenkillä irti 95% ajasta. Meillä on näkymätön remmi. Tytti ei koskaan karkaa ja jos irtautuu kauemmas, tulee aina välittömästi kutsusta luokse. Myös vastaantulevat ohitetaan usein niin, että pyydän Tytin vierelle ja hän kävelee siinä kauniisti koko ohitustilanteen.

Tytti on ystävällinen myös muille koirille, eikä ymmärrä esimerkiksi muiden koirien hyökkäilyjä ja haukkumista. Tytti itse haukkuu ainoastaan silloin, kun toimittaa elämäntehtäväänsä eli ovikellon virkaa.

Tytin mielestä paras määrä ulkoilua on jatkuvasti. Pääsääntöisesti käydään ulkona 4 kertaa päivässä, joista 2 on varsinaista kävelylenkkiä ja 2 Tytin omatoimista pissareissua takapihalla.

Tytti-koira Stormland

Turkki

Tytin ainut huono puoli on turkki. Tiibetinterrierin ihana silkkinen pitkä kihara ja pulin rastoittuva turkki ovat yhdistelmänä aivan kauhea. Siksi Tytti on trimmattu jo monta vuotta muutaman kuukauden välein ihan lyhyeksi. Kun turkki pääsee liian pitkäksi, Tytillä on kuuma ja lisäksi turkin mukana kantautuu ulkoa sisään kaikki oravaa pienemmät objektit.

Alla on Tytin edellisille syntymäpäiville tekemäni kollaasi. Meillä juhlitaan aina myös lemmikkien syntymäpäiviä. Lemmikit saa lahjoja ja herkkuja. Tietenkin. Eikö jokaisessa lemmikkikodissa vietetä synttäreitä?

Pentukuvissa on pitkä hampputurkki, mutta onneksi leidille on löytynyt iän myötä tämä oma lyhytkarvainen ja aristokraattinen tyyli!

Tytti-koira Stormland

Minua jännittää ihan kauheasti, että miten Tytti suhtautuu vauvaan. Vaihtoehtoja on kaksi. Joko Tytti on mustasukkainen tai sitten ottaa vauvan omaan laumaansa. Tytti myös nukkuu meidän kanssa makuuhuoneessa, yleensä sängyn alla.

Mietin, että pitääkö nukkumisjärjestelyjä vauvan myötä tehdä uusiksi. Uskon kyllä, että kaikki menee hyvin, koska Tytti on kuitenkin kasvatettu koirantahtisesti ja lempeästi, suurella rakkaudella ja ymmärryksellä. Samalla tavalla, kuin meidän lapsikin tullaan kasvattamaan. Tai no, ei ehkä kuitenkaan koirantahtisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *